Werkzoekenden Amsterdam

Uitkering

Heeft u een uitkering en moeite met het vinden van een nieuwe baan? Wellicht kan deze website u verder helpen. Als u een WIA / WAJONG / WW uitkering krijgt dan kunt u aanspraak maken op een re-integratietraject. Een re-integratietraject kan worden aangevraagd bij het UWV.

Re-integratietraject

Een re-integratietraject is gratis, de kosten worden volledig vergoed door de overheid. Het geld dat hiervoor voor u wordt gereserveerd wordt een individuele re-integratieovereenkomst (IRO) genoemd. Als u een Wajong uitkering krijgt dan is het mogelijk om met een Persoonsgebondenbudget (PGB) op zoek te gaan naar een jobcoachorganisatie.

Re-integratiebureaus

Er zijn verschillende re-integratiebureaus, u mag zelf uw re-integratiebureau kiezen. De keuze zal vaak afhangen van uw behoefte. Denk eens goed na, misschien kunt u een sollicitatietraining of een jobcoach goed gebruiken of heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste vacatures. Elk bureau heeft zijn specialiteit, dus u kunt het beste een bureau selecteren die voldoet aan uw behoeften. Re-integratie Amsterdam geeft u een overzicht van de verschillende bureaus in Amsterdam.

Starters

Het kan voor re-integratiekandidaten interessant zijn om een eigen bedrijf op te richten. Een overgangsregeling met de uitkering kan het startersrisico verminderen. Re-integratiebureaus kunnen u daar meer over vertellen.

 

  

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren