Loopbaanbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen die een probleem hebben met hun werk of mensen die een duwtje nodig hebben in de goede richting in hun carrière. Het kan gaan om duidelijke oorzaken zoals stress op het werk of problemen met collega's. Maar ook als u twijfelt over de keuze die u heeft gemaakt of als u wilt ontdekken wat u nu echt wilt. Bij succes zorgt die begeleiding voor een andere manier van omgaan met uw huidige werk of het vinden van nieuw werk.

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur vertelt niet wat u moet doen, maar helpt u bij het maken van keuzes. Hij/zij luistert goed en stelt vragen die veel andere mensen niet stellen. Een loopbaanadviseur kijkt verder en neemt geen genoegen met oppervlakkige antwoorden. Het doel van een loopbaanadviseur is naar boven te halen wat onder de oppervlakte ligt. Zo kan samen met u een concreet plan opgesteld worden. Zo een plan is vaak niet binnen een maand gerealiseerd. Het kost tijd wanneer u bepaalde patronen verandert en u moet het echt willen.

 

Een loopbaanadviseur kiezen

Een loopbaanadviseur helpt u bij het maken van uw eigen keuzes. Hij stelt die vragen die anderen u niet stellen. Hij vraagt door en dwingt u na te denken over uzelf. Loopbaanadviseurs zijn er in vele soorten en maten. De een maakt gebruik van de beroepskeuzetest als uitgangspunt voor de begeleiding, bij de ander kunt u in retraite gaan. Er zijn loopbaanadviseurs die gebruik maken van de techniek van het NLP, de ander van de Rogeriaanse methode. U kunt deelnemen in een groep, of kiezen voor individuele begeleiding. Kiezen uit een eendaagse sessie of een traject van enkele maanden. Re-integratie Amsterdam geeft u een overzicht van de verschillende loopbaanadviseurs in Amsterdam.

 

 

 
Outplacement, re-integratie en loopbaanadvies Amsterdam

 


 
goto E-Smart.nlgoto Beheren