Opleidingen

U kunt zich afvragen of het mogelijk is een opleding te volgen voor uw re-integratie. Dit kan in sommige gevallen want met een opleiding komt u makkelijker aan werk.

Een opleiding volgen

Bespreek met uw arbeidsdeskundige of uw re-integratiebedrijf welke opleiding u wilt volgen. Is de opleiding belangrijk voor uw re-integratie? Dan betaald het UWV de opleiding. Wanneer u door ziekte of een handicap niet naar een gewone school kan, dan kunt u naar een speciale school voor jonggehandicapten. De school begeleidt u ook naar een baan.

Hulp bij uw opleiding

Met een ziekte of handicap kan het lastig zijn om naar school te gaan. UWV kan u daarbij helpen. U kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor vervoerskosten, hulpmiddelen en kinderopvang. Ook uw gemeente vergoedt sommige kosten. Vraag daarom ook bij uw gemeente of u geld kunt krijgen.

Geld voor uw vervoer

Kunt u niet met eigen vervoer of openbaar vervoer naar school? Dan krijgt u van het UWV geld voor een taxi of zij lenen u een auto. Dit geld krijgt u alleen als uw inkomen per jaar niet hoger is dan een bepaald bedrag. Dit bedrag vindt u bij Maximaal inkomen voor vervoersvergoeding.

Verdient u meer dan dit bedrag? Dan kunt u een eigen auto betalen. U krijgt dan geen geld voor een taxi of een leenauto. U krijgt dan wel geld voor aanpassingen aan uw eigen auto. Re-integratie Amsterdam geeft u een overzicht van de verschillende opleidingsinstanties in Amsterdam.


Voor meer gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u door naar het UWV.

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren